Paragraf

1. oktober 2020

Ny bekendtgørelse samler regler om det psykiske arbejdsmiljø

Arbejdstilsynet har for første gang samlet de vigtigste regler om psykisk arbejdsmiljø i én bekendtgørelse, der giver overblik og skaber klarhed.

Bekendtgørelse om psykisk arbejdsmiljø samler de vigtigste regler om psykiske arbejdsmiljø, så det fremover er lettere for arbejdsgivere, ledere og medarbejdere at orientere sig i reglerne på området og arbejde systematisk og målrettet med at forebygge problemer i det psykiske arbejdsmiljø.

Det er ikke er nyt, at arbejdsgiverne har pligt til at forebygge problemer i det psykiske arbejdsmiljø, men indtil nu har området kun været beskrevet meget overordnet. Den nye bekendtgørelse tydeliggør, hvad arbejdspladserne skal være særligt opmærksomme på i forhold til det psykiske arbejdsmiljø. Det gælder fx stor arbejdsmængde og tidspres, høje følelsesmæssige krav i arbejdet med mennesker og arbejdsrelateret vold.

Bekendtgørelsen om psykisk arbejdsmiljø er et led i udmøntningen af den politiske aftale fra foråret 2019 om en ny og forbedret arbejdsmiljøindsats og ordnede forhold på arbejdsmarkedet.

Læs bekendtgørelsen her

Publiceret: 1. oktober 2020. Sidst opdateret: 2. oktober 2020

Få nyt om voldsforebyggelse

direkte i indbakken en gang om måneden