Temamøde – Low Arousal i arbejdet med ældre

Arbejder du med ældre og har du oplevet voldsom eller grænseoverskridende adfærd?

På temamødet her har du muligheden for at blive inspireret til, hvordan du og dine kolleger kan håndtere de svære situationer med fx borgere med demens. Det handler om tilgange, der skaber mere tryghed for både borgere og ansatte.

PROGRAM

Kl. 13.00 Velkommen og kort introduktion til vold og voldsforebyggelse på arbejdspladser

Birgitte Bækgaard Brasch, Projekt Vold som Udtryksform (Hillerød, Aalborg, Kolding og Odense)
Bjarne Møller, Projekt Vold som Udtryksform (Nykøbing F)
Hvor omfattende er problemet? Hvordan kan vi identificere udfordringerne? Og hvordan kan vi forebygge, at de opstår?

Kl. 13.20 – 16.00 Low Arousal i arbejdet med ældre
Charlotte Agger, sygeplejerske, MPA og forstander på Demenscentret Pilehuset i Københavns Kommune, medforfatter til bogen ”Adfærdsproblemer i ældreplejen”  (oplægsholder i Hillerød, Aalborg og Nykøbing F)
Iben Ljungmann, psykolog med speciale i gerontopsykologi, arbejder som konsulent og underviser på plejehjem i hele landet,  medforfatter til bogen ”Adfærdsproblemer i ældreplejen” (oplægsholder i Kolding og Odense)

Charlotte Agger/Iben Ljungmann præsenterer tilgangen Low Arousal og kommer med eksempler på, hvordan Pilehuset bruger Low Arousal og personcentreret omsorg i deres tilgang til borgere med voldsom eller grænseoverskridende adfærd. Målet er at blive klogere på, hvordan vi kan forstå adfærden og tilpasse vores egne tilgange og handlinger, så vi skaber mere tryghed og ro hos den ældre, fremfor at situationer kører yderligere op.

Undervejs pause med kaffe/te og kage

Kl. 16.00 Farvel og tak for i dag


PRIS

400 kr.

Udskriv
Del